Stay Cheap för hundägare

Inspirerad av Portionen under tian och hennes motto ”Stay cheap” tänkte jag ge tips på att stay cheap som hundägare.

 

Borsta tänderna:

Tjatigt jag vet men det är faktiskt en god investering för hunden och din ekonomi precis som med vår egen munvård. Att ta bort tandsten och dra ut tänder m.m. är inget som försäkringsbolagen ersätter för så du får stå för hela notan själv om det händer din hund. Det behövs inte ens tandkräm utan det viktigaste är att man borstar eller gnuggar bort smuts på hundens tänder. Däremot behöver man göra det så ofta som möjligt, helst varje dag!

Låna, byt och köp begagnat:

När man skaffar valp blir man väldigt sugen på att köpa allt som finns att köpa till sin hund och ärligt så avtar det inte direkt. Däremot kan det vara en god idé att köpa begagnat eller låna medan hunden växer. Det finns mängder med grupper på Facebook där folk säljer selar, flytvästar, halsband, leksaker och massa annat och det är knappt använt. Det finns en hel del tillverkare som har hög kvalitet på sina grejer också så det håller. Dessa kan vara en god idé att köpa om man ska köpa nytt när hunden vuxit klart så att de håller i flera år. Låna kan vara en god idé när det gäller saker som hundarna inte behöver använda särskilt ofta, t.ex. lånade vi ut en flytväst för ett tag sedan som vi inte behöver just nu. Byta är också en bra idé när det gäller exempelvis aktiveringsleksaker. Hundarna har ju en tendens att gå efter ”nyhetens behag” men byter man så får man inte bara en ny leksak ett tag utan den gamla blir som ny när man får tillbaka den!

Billigare godsaker:

Vi vill såklart ge våra hundar godsaker emellanåt men det kan också bli ganska dyrt och hunden kan lätt gå upp i vikt med alla tuggben.  Om hunden brukar få märgben kan vi tipsa om att det är billigare och köpa i matbutiken istället för i zoobutiken. Det kan också vara en god investering att köpa en leksak där du kan lägga i hundens mat. Det finns både för färsk-/blötfoder och torrfoder. Äter din hund torrfoder kan du också blötlägga maten och sedan frysa in den. Att göra egen hundglass är också något man kan göra för att spara in på några kronor!

Tillsammans:

Hitta likasinnade i din närhet som du kan åka på promenader med och spara bensinpengar eller hyr en träningshall ihop och träna tillsammans. Att göra saker tillsammans är ju både roligare och billigare!

Vi får inte glömma att våra hundar och konsumtionen kring hundarna också påverkar vår miljö negativt. Hundarna bryr sig faktiskt inte om prylar egentligen, dom bryr sig mest om att få vara med sina människor och gå promenader i naturen.